avokado

yavruceylan
Mesajlar: 11
Kayıt: 03 Eyl 2013, 10:29

avokado

Mesajgönderen yavruceylan » 15 Oca 2014, 13:21

avokadonun olgun olanını bulmak sıkıntı oluyor benim için ezemiyorum çok sert haşlasam aacaba aynı besin deperinde kalır mı sevgili admin

pinpirik
Mesajlar: 1
Kayıt: 11 Eki 2013, 23:21

Re: avokado

Mesajgönderen pinpirik » 15 Oca 2014, 13:31

bence haşlamayın vitaminlerin bir kısmı mutlaka suyunda ziyan olacaktır. ben soyle yapıyorum bir gazete ya da peceteye sarıp ışık almayan bir yerde (cekmece gibi) muhafaza ediyorum ertesı gune yumusuyor.eger cok sertse daha uzun sure bekletmenız gerekebilir ama mutlaka yumuşayacaktır

EgeAsli
Mesajlar: 7
Kayıt: 23 Kas 2013, 18:57

Re: avokado

Mesajgönderen EgeAsli » 15 Oca 2014, 14:00

Bir de olgunlaşmamış avokado acıdır, pişirdiğinizde acılığı gitmez bence. Olgunlaşmasını beklemeniz gerekiyor ki marketten aldıktan sonra dışarıda iki üç günde yumuşuyor, bazen çok sert olduğunda bir haftayı bulabiliyor. Ben birkaç tane alıp birini yumuşaması için dışarıda bırakıyorum, diğerlerini dolapta saklıyorum ve zamanla çıkarıyorum.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: avokado

Mesajgönderen Gurmebebek » 16 Oca 2014, 08:11

Merhaba, size avokado yazımızı veriyoruz, mutlaka inceleyin. Nasıl seçeceksiniz, yumuşaması için ne yapmalısınız nasıl yedirmelisiniz tüm bu bilgiler var yazıda :) Yazının altındaki linklerde de avokadolu tarifler var.

http://www.gurmebebek.com/avokado-225


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir