Ek gida

Aycaca
Mesajlar: 21
Kayıt: 20 Nis 2013, 08:58

Ek gida

Mesajgönderen Aycaca » 20 Nis 2013, 09:09

Merhabalar

Pazartesi gunu kizim 6 ayini doldurucak ek gidalarla ilgili tum yazilarinizi okudum fakat anlayamadigim bazi seyler oldu.

Ornegin once alerjisi olup olmAdigini anlamamiz icin 3 gun ayni gidayi verin demissiniz. Peki bu durumda ben ilk gun sadece sebze puresimi verecegim yani meyva suyuna hemen baslamiycam oyle degilmi yoksa yanlis mi anliyorum. Diyelim ilk gun sadece anne sutu ve patatesli havuclu pure bu durum 3 gun devam edicek sonrasinda sebzeleri degistirip 3 gunde oyle devam edeceksem eger meyva sularina yaklasik 2 ay sonra anca baslanir. Biraz daha acik yazabilirseniz cok mutlu olurum cunku strese girdim.

Birde mesela havuc be patatesli sebze puresine daha once sagip dondurmus oldugum anne sutumude ekleyebilirmiyim bu konudada aydinlatirsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler

Ec3236
Mesajlar: 2
Kayıt: 24 Mar 2013, 12:52

Re: Ek gida

Mesajgönderen Ec3236 » 20 Nis 2013, 22:47

Merhaba ,
Benimde 7 aylik kizim var.biz 5. Ay itibari ile gectik ek gidalara.
Ilk gun yarim cay bardagi meyve puresi 4-5 saat sonrada yine yarim cay bardagi sebze puresi ile basladik.alerjileri zaten anlik oluyor .yani meyve puresini verdiginizde eger bir alerjisi varsa 10-15 dakika icinde kendini belli ediyor ( yuzde cenede kizarmalar vb . Gibi ) bu yuzden ikisinide ayni anda baslayabilirsiniz.meyveyi de sebzeyi de yedikten sonraeger tepki verirse icine koyduklarinizi tek tek cikartarak verip deneme yapin.biz ilk sebze puremizi havuc patates kabak ve pirincle basladik.
bizde kahvaltida alerji cikti.mesela kahvaltiya gecitigmiz ilk gun labne + yumurta sarisi + pekmez + 7 tahilliyla basladik.ama kizim kabardi.ertesi gun labne + pekmez + 7 tahilli verdim yine kabardi.sonraki gun labneyi cikarip yumurta verdim .yine kabarinca bir sonraki gun sadece pekmez ve 7 tahilli verdim kabarmadi.boylelikle labneye ve yumurtaya kabardigini anladik.biraz uzun suruyor anlamasi ama en azindan anne sutu verildigi donemde denedigimiz icin ac kalmiyorlar.bu arada bende buzlukta sakladigim annesutlerini ekledim pureye.fazlasi varsa dolabinizda sutlerle tarifler bolumunden ayiniza uygun olan muhallebilerden yapabilirsiniz tavsiye ederim.bir uzman olmasamda kisa tecrubem sayesinde bildiklerimi paylastim.kolay gelsin

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Ek gida

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 22 Nis 2013, 11:25

Üç gün bekleme kuralı: Evet öncelikle ilk kez tanışacağı yiyecekler için geçerli. Bu alerji ve sindirim sistemini o yiyeceğin bebeğinizi nasıl etkilediğini takip etmenizi sağlıyor. Önce sebzeleri sonra meyveleri diye düşünmeyin sebze püresinden sonra ayına uygun bir meyveyi dener, 3 gün sonra yeni bir sebze ilave edebilirsiniz : ) Katı gıdaya geçerken zaten aceleci davranmamak lazım. 1 yaşına kadar bebeğinizin sindirim sistemi yediği bütün gıdaların tamamından faydalanacak kadar gelişmiş değil. Bu nedenle sıvı beslenmesi önemli bu dönemde yani ana beslenme sütünüz yetiyorsa anne sütü, yetmiyorsa devam sütü olmalı :)

http://www.gurmebebek.com/sutu-kesmeli-miyim--646

Aycaca
Mesajlar: 21
Kayıt: 20 Nis 2013, 08:58

İlk gun Ek gida kac ml olmali

Mesajgönderen Aycaca » 22 Nis 2013, 16:20

Cok tesekkur ederim bir sorum daha olacak. Bugun ilk defa elma puresi verdim doktorumuz 100 ml en az dedi. Fakat ben 1 elmayi rendeledim 50 ml cikti ama hepsini yemedi. İlk gun icin 100 ml fazla degilmi sizcede.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: Ek gida

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 23 Nis 2013, 05:54

Ne olur bu ölçülere kafayı takmayın. Bir elma rendesinin tamamını ilk günden yemesi bize de pek mümkün gelmiyor :) Daha bu tatlarla ilk kez tanışıyor üstelik. Kaldı ki ileride de yeme miktarı ve tercihlerinin günden güne değiştiğini, bazen çok bazen az yediğini göreceksiniz, çok fazla endişeli olmamaya çalışın bu konuda. Sonuçta küçükte olsalar insan onlar, robot deliller :)


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir