Merhabalar Gurme Anneler,
gurmebebek'le labne konusunda mailleştim, dedi ki sorularınızı forumdan sorarsanız hem yorum alabilir hem de diğer anneler de bilgilenir. haklıydı. ben sadece üye olmaya üşenmiştim
labne ile ilgili sorum şuydu, her defasında peynirle mi labneyi çalacağız, yoksa yaptığımız labneden çalarak devam edebilir miyiz?
cevabımı da aldım kendilerinden teşekkür ederim, paylaşayım ki herkesin bilgisi olsun, her defasında peynirden çalınması gerekliymiş. bir de peynirin mutlaka tuzunu almamız gerekliymiş.
iyi forumlar
LABNE YAPIMI
Re: LABNE YAPIMI
Merhaba ben de labne yapımında kullanılan peynir çeşidini merak ediyorum. Tarifte bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir diyor. Tuzsuz mu , önerilen herhangi bir marka var mı. Normal peynir mi labne peynir mi? peyniri asla tüketmeyen biri olarak bu konuda bilgisizim ancak bebeğime en iyisi ne ise onu yedirmek isterim. Bir de evde yapılan labnenin tüketim süresi ne kadar olmalı? Teşekkürler
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Mesajlar: 1155
- Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47
Re: LABNE YAPIMI
Normal klasik beyaz peynir ve her seferinde. peynirin tuzunu alın öncelikle ki labneniz tuzlu olmasın. Evde yapılan şeylere son kollanma tarifi veremiyoruz. Sevgiler
Re: LABNE YAPIMI
Merhaba hazır ürün kullanmak istemediğim için labne yaparken kendi yaptığım lor peynirini kullansam olur mu acaba
-
- Mesajlar: 1872
- Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30
Re: LABNE YAPIMI
Deneyebilirsiniz çünkü hiç denemediğimiz için nasıl olur bilmiyoruz. Denerseniz sonucu bize de yazın Ancak lor mayasız taze peynirdir sütü mayalama yapmayabilir.
Re: LABNE YAPIMI
Bir labne tarifi de ben vereyim isterseniz birde böyle deneyin. Bebeğinizin çok seveceğinden eminim ama.
Yarım litre sütü kaynatın. Kaynayan sütün içine yarım çay bardağı ev yoğurdu ekleyin bir kaç dakika kadar kaynatın sütünüz iyice kesilince ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin ve başka bir kaba süzün iyice süzüldükten sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin ve çıkan peynir altı suyundan da bir kaşık ekleyin ve blendırdan geçirin. Afiyet olsun bebişlere
Yarım litre sütü kaynatın. Kaynayan sütün içine yarım çay bardağı ev yoğurdu ekleyin bir kaç dakika kadar kaynatın sütünüz iyice kesilince ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin ve başka bir kaba süzün iyice süzüldükten sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin ve çıkan peynir altı suyundan da bir kaşık ekleyin ve blendırdan geçirin. Afiyet olsun bebişlere
“Gıdalara İlişkin Sorular” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
ARKADAŞINA
GÖNDER
Arkadaşınıza gÖndermeniz için üye girişi yapmanız gerekiyor.