allerji

ayaz
Mesajlar: 6
Kayıt: 14 Ara 2012, 18:30

allerji

Mesajgönderen ayaz » 14 Ara 2012, 18:51

Merhabalar,
4.5 aylık bebeğim var ve yaklaşık 2 aylıkken yüzünde kırmızı kuru lekeler çıkmaya başladı örümcek ısırmış gibiydi , doktora gittiğimizde egzama dedi ve kortizonlu krem verdi - 1 hafta kullandık ve geçmedi daha da artmaya başladı. bir sonraki ziyaretimizde inek sütü proteinine allerjisi olabileceğini söyledi ve devam maması olarak keçi sütü mamasını önerdi, birkaç hafta da emzirmeyi kesmemi önerdi. (bebeğim hem formül süt hem anne sütü ile besleniyor - bu arada ben ne süt içen birisiyim ne de yoğurt yiyen birisiyim benim yediklerimden nasıl geçiyor bilemiyorum). aynı zamanda ek gıdalara başladık ve keçi sütünden yada devam mamasından yoğurt mayalamamı önerdi doktorumuz fakat minik oğlum keçi sütünden mayaladığım yoğurdu hiç beğenmedi yüzünü ekşitti ağzını mıh gibi kapatıyor ve asla kabul etmiyor yoğurdu. bende keçi sütünü mü sevmedi acaba diye anlamak için inek sütünden yoğurt mayaladım ve kendisi löpür löpür yedi yoğurdu :) bu arada kış mevsimi geldi ve hazır sütüm de geliyorken sağıp buzlukta saklamak yerine doktorumuzu dinlemeyip bebeğimi emzirmeye devam ettim hastalıklardan korunsun diye yalnız şimdi geçen egzamaları yine çıktı :( sizce inek sütünden yoğurt vermeye devam etmeli miyim - yoksa hiç başlamamalı mıyım bir fikriniz var mı?

Sabiha
Mesajlar: 4
Kayıt: 14 Ara 2012, 10:52

Re: allerji

Mesajgönderen Sabiha » 14 Ara 2012, 19:11

benim kızımında keçi peynirine alerjisi vardı, bizim doktorumuzda keçi sütü ve inek sütü arasında o kadarda fark olmadığını söylemişti.
inek sütü ile yaptığınız yoğurdu vermenize ragmen vede emzirmeye devam etmenize rağmen yüzündeki kızarıklıklar bir süre geçti daha sonra tekrar çıktıysa bence bebeğin alerjisi başka bir şeye vardır. boşu boşuna sütünüzden ve yoğurttan mahrum etmeyin bebeği.
3 gün kuralına uyarak bebege verdiklerinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Kendi yediklerinize de dikkat ederseniz belki bulabilirsiniz neye alerjisi olduğunu

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: allerji

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 17 Ara 2012, 06:17

keçi sütü , inek sütü, alerji ve süt alerjisi hakkında bilmeniz gerekenlerle ilgili çok faydalı bilgiler içeren yazıları aşağıdaki linklerde veriyoruz. Okuyun lütfen.

http://www.gurmebebek.com/alerji-132

http://www.gurmebebek.com/laktoz-intoleransi-23727

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0nek-sutu-tuketimi-137

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0nek-sutu-525

http://www.gurmebebek.com/keci-sutu-23309

ssugurlu
Mesajlar: 1
Kayıt: 10 Oca 2013, 20:36

Re: allerji

Mesajgönderen ssugurlu » 13 Oca 2013, 19:47

Merhaba,

İnek sütü proteinine alerjisi varsa sadece süt ve yoğurdu kesmek yetmez: peynir, birçok hazır gıda (içinde peynir altı suyu oluyor), içinde süt ve süt ürünü olabilecek her şeyi kesmek lazım.

esra_s
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Şub 2013, 06:59

Re: allerji

Mesajgönderen esra_s » 06 Şub 2013, 07:17

Emzirmeyi kesmememiz yerinde olmuş bence, alerjik bebeklerde anne ve bebek diyet yaparak anne sütüne devam edilir. Diyet derken neye alerjisi varsa ondan uzak durmayı kastediyorum. Sadece inek sütü üzerinde durulmuş ama yumurta da ciddi bir alerjen ve yediğimiz çoğu gıdada var. Bir süre yumurtalı gıda yemeyerek döküntülerin azalıp azalmadığını gözleyebilirsiniz. Eğer alerjisi inek sütüne ise gerçekten, devam mamalarıda inek sütünden yapılıyor aklınızda olsun.
imza :Ciddi yumurta allerjisi olan bir bebek annesi :)

ayaz
Mesajlar: 6
Kayıt: 14 Ara 2012, 18:30

Re: allerji

Mesajgönderen ayaz » 06 Şub 2013, 12:04

sevgili esra_s,

yumurtaya mı yumurta akına mı alerjiniz var? kaç çıktı değeri ve bebişiniz kaç aylık?
biz 6 buçuk aylığız 18.9 çıktı yumurta akına :( yumurtalı bütün gıdaları kestim , bebeğime sarısını bile vermiyorum doktor serbest demesine rağmen ama yine de yanaklarında kırmızılıklar kaldı :(
geçen gün ceviz ekledim kahvaltısına yine çıktı kırmızı lekeler - nedir bu alerjiden çektiğimiz :(

dma
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Şub 2013, 21:00

Re: allerji

Mesajgönderen dma » 06 Şub 2013, 21:09

Ben bu sorunu yasdim neler cektiniziy biliyorumk.inek sutu alerjisi citti bir sorun,size tavsiyem basit bir kan testi ile cocugunuzun gercekten alerjisi olup olmadigini ogrenmeniz...biz aylarca alerji oldugu zannetimiz kizmin aslinda alerji olmadigini ogredik testi yaptiktan sonra

esra_s
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Şub 2013, 06:59

Re: allerji

Mesajgönderen esra_s » 07 Şub 2013, 06:48

ayaz yazdı:sevgili esra_s,

yumurtaya mı yumurta akına mı alerjiniz var? kaç çıktı değeri ve bebişiniz kaç aylık?
biz 6 buçuk aylığız 18.9 çıktı yumurta akına :( yumurtalı bütün gıdaları kestim , bebeğime sarısını bile vermiyorum doktor serbest demesine rağmen ama yine de yanaklarında kırmızılıklar kaldı :(
geçen gün ceviz ekledim kahvaltısına yine çıktı kırmızı lekeler - nedir bu alerjiden çektiğimiz :(


Merhaba ayaz,
yumurta beyazına alerjisi, tanıyı 3. ayda aldı, kan testlerinde (yumurta spesifik IgE) negatif olmasına rağmen cilt testinde şüpheli pozitiflik, 6. ayda da kesin pozitiflik saptandı. 8 aylıkken yumurta sarısına az miktarda başlamayı denedim fakat kusması olunca 1 yaşa erteledim, 1 yaştaki denemelerimde de kusma oldu, hatta tavuk etini bile yediremiyorum (kanlı ishal gelişti). Şuanda 16 aylık, ne sarısı ne beyazı ne tavuğu ikimizde yemiyoruz. Emzirmeye devam ediyorum, 2 yaşa kadar da devam etmek istiyorum. 12 ay aşılarında MMR (kızamık kızamıkçık kabakulak) yumurta proteini içeriyor, hastanede yaptırmanızı öneririm, bizimki hastanede yapıldı, sorun olmadı çok şükür.

nery
Mesajlar: 3
Kayıt: 07 Mar 2013, 14:08

Re: allerji

Mesajgönderen nery » 13 Mar 2013, 09:46

merhaba sevgili anneler ve admin.kızımın yumurtaya alerjisi var.çilek bile yedi birşey olmadı ama içinde yumurta oranı fazla bulunan hersey onda feleket alerji yapıyor.yumurtanın yerini tutsun diye ikame bir sürü şey denedim.daha öncede yazdığım gibi zaten zayıf ve iştahsız bir çocuk.protein açısından yumurtanın önemi yadsınamaz ve benim kızım hiç yemiyor.tavuk veya et yediriyorum ama içimde genede şüphe var acaba tavuklara antibiyotik filan veriliomu v.s.malum gıda terörü hız kesmiyor.kafam çok karısık.kızım 20 aylık.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: allerji

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 13 Mar 2013, 09:55

Merhaba tavuk maalesef her zaman çok tartışmalı bir konu. Alırken çok dikkat etmek gerekiyor. Organik ve sertifikalı olanları tercih etmekte bir ölçüde fayda var. Yumurtaya alerjisi varsa tabii ki proteinden zengin diğer gıdalarla takviye etmeniz doğru bir yaklaşım. Kendinizi bu kadar hırpalamayın. Aşağıda beslenme tabloları var bir göz atın :)

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir