ek gıdaya başlama

melek_k
Mesajlar: 27
Kayıt: 03 Mar 2013, 19:54

Re: ek gıdaya başlama

Mesajgönderen melek_k » 14 Tem 2013, 11:20

Merhaba doktorumuzun verdiği programa göre;

7 aylık bebek için örnek menü;

Sabah uyandığında anne sütü ya da formül mama
Sabah kahvaltı kabul etmiyorsa muhallebi
Öğle sebze püresi ve anne sütü ya da formül mama
İkindi meyve püresi -1 çay bardağı yoğurt
Akşam Muhallebi yada tahıllı gece mamalarından
Gece kalkıyorsa anne sütü ya da formül mama

Ayrıca 7. aydan sonra kıymaya başlanmalı demişti doktorumuz güvenilir bir yerden çift çekilmiş.
Ve 7. ayda kurubaklagiller menüye eklenebilir demişti.
8.ayda kuzu karaciğeri zarı güzel temizlenmiş
8. ayda mevsim balıkları menülere girmeliymiş.
Bu bize verilen örnek menüydü tabi ki her bebek bu programa uymaz.
Menüleri çeşitlendirip güzelleştirmekte biz annelere kalmış.
Gurme bebek gerçekten güzel bir site birçok tarifi uyguluyorum. Kızım özellikle irmikli çorbaya bayıldı gurme bebekten öğrendiğim.Bütün annelere kolay gelsin.

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: ek gıdaya başlama

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 15 Tem 2013, 07:50

Sevgili anne şeflerimiz ek gıdaya geçmek her zaman kolay bir iş değildir ve sabır gerektirir. Çok zorlayıcı olmamanız da fayda var. Bebişlerinizin acıktığını da doyduğunu da hissetmelerine ve ifade etmelerine izin vermek lazım. İleride oluşacak beslenme alışkanlıklarının temelini bu günden attığınızı unutmayarak, bir öğün düzeni oluşturmakta fayda var. Biliyoruz bir anne için çok zor ama sürekli aç kalıyor, yeterince beslenmiyor endişesinden kurtulup biraz sakin ve rahat olmakta fayda var.Çünkü sizin üzüntünüz ve gerginliğiniz, bebeğinize yansıyor ve iş dahada zorlaşıyor. Bir başka durum ise ne kadar küçük olsalar da onlar çok akıllı, bizim bu konudaki hassasiyetimizi hemen anlıyorlar ve bazen yeme işini kasıtlı olarak zorlaştırıyorlar :) Aşağıda ay ay bebek beslenmesi ve örnek menüler var.

http://www.gurmebebek.com/ay-ay-bebek-beslenmesi-60132

Youth
Mesajlar: 7
Kayıt: 05 Tem 2013, 15:00

Re: ek gıdaya başlama

Mesajgönderen Youth » 23 Tem 2013, 21:19

Merhaba,

Oynatarak, yatirarak yada sarki soyleyerek hele de aglatarak sakin yedirmeyin. Ben ayni hatalari yaptim ve sonuc cok olumsuz oldu. 14 aylik hic birsey yemek istemeyen bir bebek oldu. Simdi kendi isteklerine gore yedirip yada yedirmeyip! ogun duzeni olusturmaya calisiyorum. Sizin icin daha erken, yolun basindayken bu sitede de yer alan ogun duzenini olusturmaya calismanizi tavsiye ederim. Ek gida isinin en onemli kismi bebegi beslemekten cok iyi bir yeme aliskanligi kazandirmakmis, ben bunu gec farkettim:(

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: ek gıdaya başlama

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 24 Tem 2013, 07:00

Yemek yedirmek için uygun olmayan yöntemler seçmek aslında uzun vadede işleri dahada zorlaştırır. Bebeklerimizin sadece karnı doysun beslensin değildir amaç sağlıklı doğru ve düzgün bir beslenme alışkanlığı kazandırmak da çok önemli bunu unutmayalım. Çok katı, baskıcı, sert olmaya gerek yok ama kararlı olmak ve bir öğün düzeni oluşturmak şart aslında. Acıktığını ve doyduğunu hissetmesine ve ifade etmesine izin vermek lazım. Ne kadar küçük olsalar da sofra düzeni oluşturun ve beraber yiyerek örnek olun. Kendi kendine yemesine izin verin. Yasak ve ceza olarak değil ama sınırları belirlemeniz ve bunları ona genel kurallar olarak sunmanız ve bu kuralların değişmeyeceğini hissettirmeniz lazım. Zira bebişlerimiz kuralları delmek için ne mümkünse yapacaklardır. Ve genelde kazanan hep onlar olur :) Neden çünkü istediklerini elde etme konusunda bizden çok daha kararlı davranıp taviz vermiyorlar :)

Uzman görüşlerimize de bir göz atın.

http://www.gurmebebek.com/beslenme-aliskanliklari--693


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir