21 aylık ikizlerim sofraya oturmuyor

Samas
Mesajlar: 1
Kayıt: 15 May 2013, 10:44

21 aylık ikizlerim sofraya oturmuyor

Mesajgönderen Samas » 15 May 2013, 10:49

Arkadaslar merhaba benim ikizlerim var belirttigim gibi bizim sorunumuz su hala bebek gibi kaselerle besleniyoruz lokma lokma sofrada yemiyorlar daha dogrusu iki lokmadan sonra agizlarina birsey sokamiyorum ve artik buna alismalarini istiyorum abur cubur yerken sorun yok ama sorun yemekte ne yapmaliyim onerilerinizi bekliyorum

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: 21 aylık ikizlerim sofraya oturmuyor

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 16 May 2013, 05:31

Mutlaka bir öğün düzeni oluşturun. Hoşlarına gidecek tabak, çatal, kaşık vs. kullanarak sofra hazırlayın ve mutlaka birlikte sofraya oturarak siz ve diğer aile bireyleri birlikte yiyerek eşlik edin. Hoşlarına gidecek bir müzikte size eşlik edebilir yemekte :) Ancak televizyonnun açık olmamasına özen gösterin. Kendi kendilerine yemelerine izin verin. Başta döke saça ve sizin istediğiniz miktarda yemeyebilirler sorun değil. Sofradan kalkmak istediklerinde izin verin ama yemek yemek istiyorlarsa sofrada kalmaları gerektiğini mutlaka anlatın, indiklerinde yemeğiniz burada sizi bekliyor diyebilirsiniz ve siz yemenize devam edin. Yemek bir süre daha sofrada kaldıktan sonra, yemeğe devam edip etmek istemediklerini sorun, istiyorlarsa sofraya oturmaları gerektiğini söyleyin. İstemiyorlar yada sadece oturmak istemiyorlarsa sofrayı kaldıracağınızı söyleyin ve kaldırın. Ertesi öğüne kadar abur cubur dahil bir şey vermeyin. Her öğün ayı şekilde devam edin. Meyve dahi verecekseniz dilimleyin sofrada verin. Başlarda otur kalklar çok olabilir sorun etmeyin. Katı olmakla, kararlı olmak arasında ince bir çizgi vardır :) Bebeklerimiz kararlı olduğumuzu anladıkları an daha kolay tavır değiştirir. Artık yeterince büyükler bu hem işiniz kolaylaştırır hemde zorlaştırır :) Birde sizinkiler ikiz olduğu için, farklı davranabilirler biri uyum gösterirken diğeri daha fazla direnebilir yada biri sofradan kalktığı için diğeri de ona uyabilir. İlk durum daha zor, anne için biri yer diğeri yemezse içiniz rahat etmeyecektir ama bu durumda da biraz dayanıklı olmanız gerekecek. Kardeşin sofrada ve yiyor sende gelip sofrada yemelisin diyeceksiniz. Yemiyorsa ertesi öğünü bekleyecek :) Kendi kendilerini besleyecek yaştalar ve direterek inat ederek istediklerini yaptırabileceklerini biliyorlar :) Aşağıdaki ilklerde de bir kaç uzman önerisi var bir göz atın.

http://www.gurmebebek.com/index.php?id=693&page=1

gurmebebekadmin
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 1155
Kayıt: 06 Kas 2012, 11:47

Re: 21 aylık ikizlerim sofraya oturmuyor

Mesajgönderen gurmebebekadmin » 16 May 2013, 06:06

Bu sorunuzu facebook sayfamızda diğer annelere de sorup, size cevap yazmaya yönlendireceğiz. Farklı ve çok işe yarar öneriler gelebilir aynı sorunu yaşayan annelerden. Sizde takip edin :)


“Beslenme Sorunları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir