bebegim biberonu artık alıyoo ;)))))

berreElifim
Mesajlar: 8
Kayıt: 28 Eyl 2013, 08:32

bebegim biberonu artık alıyoo ;)))))

Mesajgönderen berreElifim » 30 Oca 2014, 07:41

Mrhbalar ben ikinci bebegime hamileyim 9 aylık kızımın emmeyi bırakması gerekiyordu. Çok ugraştım biberon alsın diye çünkü sütte başlayacam bardakla olmaz dı meyve suyu da bardakta olmazdı ve Sonunda bebegim biberonu alıyo 3 gün aç yattı gece mama verdim almadı sonra gündüz sevdigi meyve suyunu verdim aynı gece tekrar babası kucagına aldı mama hazırladım ve aldı çok şükür tşkler desteginize ;)

eceveanne
Mesajlar: 5
Kayıt: 27 Eyl 2013, 10:07

Re: bebegim biberonu artık alıyoo ;)))))

Mesajgönderen eceveanne » 30 Oca 2014, 08:09

benim kızımda 9 ayı bitirdi ve hala biberon almıyor. Biberon almadığı gibi hazır mamada sevmiyor ek gıdaya da alışmadı anne sütü çok az ama inatla anne sütüne devam geceleri çok kalkıyor sanırım acıktığı için kahvaltı gibi hiçbir ek gıda alışkanlığı oluşmadı sadece yoğurt yiyor çok üzülüyorum nasıl yeme ve biberon alışkanlığı oluşacak gerçekten 3 gün vermesem mi anne sütünü o zaman sütümzaten az iyice kesilir :((

berreElifim
Mesajlar: 8
Kayıt: 28 Eyl 2013, 08:32

Re: bebegim biberonu artık alıyoo ;)))))

Mesajgönderen berreElifim » 30 Oca 2014, 08:55

Sütünü sagıp biberonla versen geceleri ben aç yatırdım mecbur aldı ikinci düsük ihtimalilim oldugu icin benim emzirmeyi bir an önce bırakmam gerekiyodu sonunda pes etti ve aldı sonradan alısmaz almaz diyenler vardi ikimizde gayret ettik aldı kararli olmak cok önemli inşALLAH bebeginde alır

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: bebegim biberonu artık alıyoo ;)))))

Mesajgönderen Gurmebebek » 31 Oca 2014, 05:43

Merhaba, anne sütünü kesmenize gerek yok ama biberon ve mama almama emen bebeklerde çok sık rastlanan bir durum diğer annelere yazdığımız, önerileri size de yazalım kararlılıkla uygularsanız gerçekten işe yarıyor. Sevgiler :)

Bu bir süreçtir, ona birazcık zaman tanıyın. Mutlaka alışacaktır. Anne memesini taklit eden biberonlar var doğru biberon diye bir şey yoktur. Bebeğiniz hangisini kabul ederse doğrusu odur. Farklı biberonlar denemeye devam edin. Bir de sizden başkası versin biberonu, siz verdiğinizde direk sizi emmek geliyordur aklına. O kadar çok anne bu sorunu yaşıyor ki defalarca tartıştık bu konuyu hem forumda hem de facebook sayfamızda. Mutlaka alışıyorlar, kolaylıklar diliyoruz.
Aşağıdaki linklerde diğer annelerle aynı konudaki yazışmalarımız var.

viewtopic.php?f=2&t=529&hilit=biberon

viewtopic.php?f=2&t=633

Zorlamayın, zaten zorlamak fayda vermez ve işe yaramaz, hatta işleri zorlaştırır ve lokma savaşlarını başlatır :) Yapmanız gereken en iyi şey bir öğün düzeni oluşturmak, kendi kendine yemesine izin vermek, yediği miktara razı olmak, sofraya birlikte oturup örnek olmak ve az yedi diye aralarda beslememek. Bunlar sabır ve kararlılıkla yapıldığında gerçekten işe yarıyor, İştahsızlık yazımızı veriyoruz aşağıda. Çünkü yemek istemeyen bebişlere genel öneriler var yazıda ve çok işinize yarayabilir.

http://www.gurmebebek.com/%C4%B0stahsizlik--555


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir