Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Mesajgönderen Gurmebebek » 16 Ara 2013, 06:11

Günaydın anne şefler, mutlu haftalar herkese :) Fikir alışverişi ve anıları tazeleme zamanı. Özellikle ilk bebişlerde büyük bir heyecan ve hevesle hazırlıklara ve alışverişe başlıyoruz ve neredeyse ne var ne yok alıyoruz. Sonradan da pek çoğunu bir kez bile kullanmıyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Nasıl hazırlandınız? En çok işinize yarayanlar neler oldu, alıp da hiç kullanmadığınız şeyler oldu mu? İşte aşağıda yeni anne olacaklara ihtiyaç listesi, tam 10 adet kısa video 2. bebişini doğurmuş tecrübeli anne ve blogger Perihan Güler'den

http://www.gurmebebek.com/yeni-anneler- ... 1#kategori

dr.elt
Mesajlar: 47
Kayıt: 20 Kas 2013, 09:28

Re: Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Mesajgönderen dr.elt » 16 Ara 2013, 12:12

Alıp da hiç kullanmadığım şey: alt değiştirme minderi. Bunun yerine hasta bezlerinden kullaniyorum. Pamuk yuzeyinin altinda musambasinin olmasi nedeniyle bebegimin altini degistirirken herhangi bir kaza(!) olmasi durumunda yikama, silme vs ile ugrasmiyorum. Hem ucuz hem cok pratik.
Ayrica yeni doganlar cok cabuk buyudukleri icin tulum pek onermiyorum. Hevesle bir iki tane alinabilir dr.a vs giderken ancak fazlasi gereksiz. Acemiligim yuzunden annemi dinlemeyerek aldigim bir suru tulumu bir kere bile giyemeden kuculttu bebegim:) bunun yerine ayaklari patikli olan tek pantolonlar cok daha kullanisli. Alttan citcitli kisa ve uzun kollu bodyler vazgecilmezim!
Ayrica "o daha bebek, ne anlarmis" demeyin asla, mutlaka bebeginizin yaninda oyuncaklari olsun. Bebekken bile yataginin, arabasinin vs. bir kenarina, onun gorebilecegi yerlerine oyuncaklar asin!

benq
Mesajlar: 62
Kayıt: 05 Eki 2013, 08:31

Re: Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Mesajgönderen benq » 16 Ara 2013, 12:58

Ben de bebek arabası alırken mutlaka aracınızın bagajına sığıp sığmayacağından emin olarak almanızı tavsiye ediyorum.
Bunun dışında neredeyse ilk 6 ay cicili biçili kıyafetler almanın çok anlamsız olduğunu gördüm.bebek gövdesini dik tutamadığı için bu kıyafetler o kadar eciş bücüş duruyor ki.aynı zamanda bebiş de içinde rahat olamıyor.
Bir de oda konusunda önerim olabilir.çok fazla parçası olan ve odayı dolduran mobilyalar yerine mümkün olduğunca ferah alan bırakan ( hatta boş )bir oda düzenlemek çok daha iyi bir fikir olabilir..

Dexigner
Mesajlar: 31
Kayıt: 07 Eki 2013, 09:51

Re: Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Mesajgönderen Dexigner » 16 Ara 2013, 18:35

2 parçalı giyecekler veya elbiseler henüz yürümeyen bebeklerde tamamen işkence, oturamazlar, kucağa almak istersin, zaten bir lokma beden, t-shirt sıyrılır, göbek-sırt açılır. Aynı şekilde elbiseler de asla askıda durduğu gibi durmaz çocuğun üzerinde, üstünü başını düzeltmekten perişan olursun. En güzeli bütün tulum, çıtçıtlı badi üzerine pantolon veya tulum şeklinde bir bütün elbiseler...

Yan yatma yastığı almıştım, İlk aylarda çok işime yaradı ama sonrasında odada yer kaplayan bir objeye dönüştü, onun yerine havlu rulosu yapıp bebeğin sırtına destek olarak koysaydım da olurmuş.

Puset alırken bebek arabası ve anakucağı (oto koltuğu) yanında portbebe de satmaya çalışıyorlar, çok gereksiz, zaten anakucağında bebek çok rahat cenin pozisyonunda oturuyor. Portbebe fuzuli.

Gurmebebek
Mesajlar: 1872
Kayıt: 21 Kas 2012, 12:30

Re: Yeni anneler için ihtiyaç listesi :)

Mesajgönderen Gurmebebek » 17 Ara 2013, 05:32

tecrübelerini paylaşan annelere çok teşekkür ederiz. Tecrübe her şeydir :)


“Sabah Sohbetleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir